TS

Good things

Kategori: Allmänt

Trött tjej. Jobba, plugga, sova. I den ordningen. Med några matintag emellanåt. Att plugga istället för att träna? Inte så kul. Känner hur ögonpåsarna växer sig större för varje dag. Att mitt "cover up" smink börjar ta slut säger väl sitt. MEEEN, efter regn kommer solsken. 
 
Från det ena till det andra, så vill jag bara säga att jag är hur glad som helst över Gällivare kommuns placering i Miljöaktuellts kommunrankning  2013. Plats 239 av 290! (Kommunen hamnade på plats 280 av 289 förra året). Nästa år, nästa år hoppar vi ytterligare upp några placeringar. Eller hur Gällivarebor?;) Miljötänket ska präglas i hela stan!! 
 //A-C

hojen

Kategori: Träning

Idag har jag cyklat. 30 min blev det! Veggilunch: Äggröra, soltorkade tomater och färskpotatis. Hejsvej!

Werkwerk

Kategori: Träning

Man tager vad man haver, tidsmässigt alltså. Några armhävningar och situps efter 14 timmar på kontoret. Bara för att stilla träningssuget. Nu hoppar jag i säng med Miguels vaggvisa Adorn på repeat. M.m.m.
Godnatt kära ni.
//AC

weekend

Kategori: Allmänt

Ser ni äktenskapstycket i min och Gabes jackor? Helly hansen forever baby.
Obligatoriska morgonpromenaden under helgen. Denna gång med Filip och Fredrik i hörlurarna. Har inte lyssnat på dom på jätte länge. Vad jag har saknat dom! 
Fördelen med att jobba: man har för en gångs skull råd med ett par jeans (Typ. Utan att ruinera sig själv). Hallelujah.
Obligatoriska wienerbrödsfikat. Mina föräldrar känner mig alltför väl.

Rutiner!

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Härliga dagar i Trollis, men nu är jag tillbaka i Stockholm och ska försöka komma in i rutin igen.. Dvs träna, vilket jag inte har gjort på flera veckor. Sommarupphållet är officiellt över. Än så länge tänkte jag köra mycket intervallträning på min cykel samt ett par löppass i veckan. Gymmet får vänta ett tag till. Nu ska jag städa! 
Puss! 
 
// Hanna 
 
 

Förening

Kategori: Allmänt

 
Om jag vill börja med yoga? Ohja. Nybörjarbok beställd, nu fattas bara en yoga matta. Den införskaffar jag på lördag. Angorakatten ska bli smidig.
Boohya.
//A-C

Repeat and Rewind

Kategori: Träning

Idag visade sig Gällivare från sin finaste sida. Äntligen. ÄNTLIGEN. Utomhusträning? Javisst!!
 
2120 trappsteg - Check!
20 armhävningar - Check!
20 Dips - Check!
//AC
 
 

Kvänum och synvändor

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
Tisdag spenderade jag i Kvänum hos fantastiska människor. Jag målade, åt mat, fikade och fick höra berättelser om forna dagar. Dessutom fick jag med mig en bok hem som heter "Synvändor". Hittade ovanstående citat i den, bland många många andra, som jag tyckte var fint som snus. 
Ha en fin onsdag!
// Hanna 
 

Mysdag!

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
Idag har jag spenderat min födelsedag med att se den lilla minigrisen simma i sjön för första gången i sitt 10 veckor gamla liv. Jag har fikat, läst Marianne Fredriksson och rensat rabatter. Tack alla ni som har gratulerat mig idag. Fina är ni! <3 
 
 

Dagens träning

Kategori: Träning

5 km jogg runt slussarna i Trollis! Har annars mest hängt med den fantastiska hunden Doris.

Sporta Grönt

Kategori: Träning

Upp och ner, upp och ner för backhoppan med fina Sari. Gårdagen bjöd på sol och 14 grader celcius, så passade på och träna utomhus. Man måste passa på när vädergudarna är på bra humör! Idag gråter dom där uppe. Men det gör ingenting för idag har jag vilodag. Hihihi.
Hej hopp!
//A-C

Fjäderholmarna

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Igår tog vi båten till närmaste ön, Fjäderholmarna. Där satt vi på klippor och bryggor, bland måsar och svanar och sipprade på vin, åt glass och spelade frågesport. Sikken dag! 
 
 
 

Adorn

Kategori: Hälsa

..
Dryga 1500 km-distans-under-sommarn. Tre veckor ifrån varandra. Men i helgen fick jag äntligen träffa min karl (och höra Rensfeldt ljuva stämma!!). Familjen Franzéns fina stugor i Lilla Granholmen. Himmelskt ställe med utsikt över havet.
 
Nu har jag ny energi! Här ska det tränas, jobbas och pluggas! På torsdag kommer jag börja träna på ATS! (Det andra gymmet har sommarstängt i två veckor nu... givetvis. För under sommaren tränar vi mindre... Eller utomhus? Utomhus i fleecetröja och regnkläder, dränkta i myggmedel. Hur tänkte dom där? Irri).
Nu: kafferast!
//A-C
 

Bland bakgårdar och klippor

Kategori: Träning


 

Det är nästan stört omöjligt att springa i denna värmen om man inte håller sig i skuggan hela tiden. Herreminjeee! Vätskebälte måste införskaffas! Idag sprang jag 5 km, mot Vinterviken, runt klippor, vikar, bland bakgårdar, upp för trappor, ner för backar bland lekande barn och solande par. Mysig tur! 

// Hanna 

 

Turen i Aspudden

Kategori: Träning

Hejsvjej! Första joggingturen i Aspis. Jag sprang utan att veta riktigt vart jag skulle. Gissar på 7 km. Gött vare iaf! I brist på bilder slänger jag upp två gammelbilder från Actic i Haycity. Som jag saknart!

Stockis

Kategori: Hälsa

Här sitter jag och trivs!

Hello Girls

Kategori: Bli inspirerad

Inspo för imorgon! Imorgon är det måndag, en ny arbets-, semester- eller pluggvecka! För välmåendets skull, rasta kroppen under lunchen eller drick en kopp kaffe efter jobbet, sätt igång pepp musik, byt om till träningskläder och unna dig ett fett träningspass! Och glöm för guds skull inte att äta ett vegetariskt mål nån gång under veckan. Tänk på miljön! Kärlek till er!
Varma kramar från AC

Though she is tiny, she is fierce!

Kategori: Träning

Torsdagens pass: Axlar och triceps
Axlar:
Sittande axelpress med hantlar
Stående axellyft åt sidan och fram
Axellyft med 90 graders vinkel i kabelmaskin
Axellyft i cablemaskin, breda latsdrag
Enarmsaxellyft i kabelmaskin
Kabeldrag bakåt med rep
 
Triceps:
Triceps i cable
Tricepsextention
Dips
 
+ 17 armhävningar, bara för skojjs skull :)
 
Körde ett benpass i måndags också, Amanda Latonas pass som jag tjatar så mycket om. Men det upplägget är så bra! Nästa vecka ska jag skaffa ett gymkort på ATS så jag kan styrketräna under helger också. Woho!!
 
Fredag kväll: Bastukväll med mami
Lördag förmiddag: 45 min powerwalk som sedan belönades med faster Jennys goda bullar
Lördag kväll: Bullbakning á la farmor Annas recept! (enligt farmor ska man pensla bullarna med ägg efter man tagit ut bullarna ur ugnen! Då får dom den där "gyllene" gula färgen!;)
Söndag morgon: 70 min powerwalk med mami! Skönt som tusan. Frisk luft när den är som bäst!
Nu: Rapport skrivande! 
 
Tjooo! //A-C

Fegisfisen

Kategori: Hälsa

Move Nurish Believe<3
Tanken var att jag skulle ta en löptur efter jobbet men efter 11 timmars rapportskrivande hittade jag inte orken. Eller så är jag kanske bara lat. Igår tränade jag i alla fall rygg, triceps och bål. Har fortfarande träningsvärk i magen. Älska situps med benen i 90 grader <3. Måste vara en av dom bästa magövningarna!
 
Går sommarträningen bra annars? För min del blir det inte så mycket träningspass utomhus, känner inte för att träna ute när det är kallt och myggigt... 
Puss och kram //A-C

Packa kappsäcken

Kategori: Allmänt

 
 
 
Detta är en träningsblogg har jag hört. Jag har inte tränat. Så var det med det. Men nästa vecka! Då kommer den garanterat!