TS

Halv 8 hos mig!

Kategori: Mat/Recept

Choklad-cupcakes med jordnötskräm 
 

 


 
 
 
Snart är det mat. Snart är det mat. Snart är det mat. Snart är det mat! Snart är det mat!! Snart är det MAT!!!!!
 
Risotto
 
 
 
 
I går kväll hade jag halv 8 hos mig! Temat var Veganskt/Vegetariskt. Jajjemen, I'm stickin' to my guns. Det blev en svamprisotto med tofu till huvudrätt och till efterrätt blev det en choklad-cupcake med jordnötskräm. Och gud ska veta - maten gjorde succé!  Här kommer recepten!
 
Choklad-cupcakes med jordnötskräm:
5 dl mjöl
2.5 dl socker
50 gram mjölkfritt smör (Smält)
1.5 dl soja mjölk
1/2 dl vatten + 1 tsk sesamfrön
1 tsk vanillj extrakt
3/4 dl kakaopulver
1 msk kanel
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2.5 dl frukt (bär, banan)
*Jag använde björnbär!


Jordnötskräm
1/2 dl jordnötssmör (saltat)
100 gram mjölkfritt smör
2.5 dl florsocker

2-3 msk sojamjölk 

Sätt ugnen på 225 °C. Blanda sojamjölk och frukt i en mixer så att det blir en slät puré. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mixa sedan ihop allt  till en krämig smet och klicka upp i muffiinsformar. Grädda i ugnen tills toppen fått lite färg. Låt de sedan svalna innan du lägger på glasyren! Garnera med en liten hasselnöt eller något annat käckt.  

 
Svamprisotto: Ger cirka 4 portioner
4 dl Avorioris
1 dl vitt vin 
1 liter grönsaksbuljong
*Jag använder Biofoods buljongtärningar, utan tillsatser och helt vegetarisk!
Ett halvt paket tofu
Coctailtomater
 3 st Portabello-svampar
6 champinjoner
Olivolja och smör
2 Charlottenlökar
3 Vitlöksklyftor
1/2 Gul lök 
Ekologisk sojasås
Parmesanost

Hacka tofun till tärningar  och lägg i en marinad på exempelvis olivolja, salt, peppar, agavesirap och sojasås. Hacka all lök, svamp och coktailtomater. Värm upp buljong i en katrull.
 
I en annan kastrull, fräs vitlök, charlottenlök och lök tillsammans med olivolja. Lägg i riset, salta och peppra. Häll över vinet och låt det puttra en liten stund. Häll sedan över buljong allt eftersom vätska kokar bort. Det är viktigt att det alltid finns vätska i riset! Häll även i lite parmesan.
 
Fräs tofun med mjölkfritt smör i en stekpanna tills de fått gyllenbrun färg, lägg sedan i tomaterna. Salta och peppra.
I en annan stekpanna, fräs svampen i olivolja och lägg på lite riven parmesanost.
När riset är nästan färdigt, häll i svampen och rör om. Innan servering, häll på tofun och tomaterna. Riv gärna lite parmesan och strö på!    
 
 Det var det! Ha en bra torsdag! 
// Hanna 
 bloggping

Kommentarer


Kommentera inlägget här: