TS

Linssoppa med chilli + hembakat LCHF- bröd

Kategori: Hälsa

 
 
 
 
Vill slå ett slag för vegetarisk mat! Den är proteinrik och väldigt nyttig! Det finns många fördelar med att äta vegetariskt eftersom köttproduktionen bidrar till ett högt kodioxidutsläpp, dessutom behandlas djur inom köttindustrin på ett sätt som är för hemskt för att ens börja prata om nu. Dessutom innehåller kött nitrit (E250), ett ämne som orsakar cancer. Summan av kardemumman: Vegetarisk mat är bra för hälsan, miljön och samvetet!
 
 Gjorde ett asgött bröd också, med väldigt lite kolhydrater i:
 
3 dl mandelmjöl (Jag gjorde mitt eget - Det är bara att mixa en påse mandlar!)
1 dl solroskärnor
1 dl krossade linfrön
1/a dl kokosflingor
1 - 1,5 dl riven ost (Jag tog en bit som jag hade kvar hemma!)
4 st ägg
1/2 dl hackade valnötter
1 tsk bakpulver
sesamfrön till garnityr.

Sätt ugnen på 200 °C. Plocka fram en mixer och mixa mandlarna blir mjöligt. Vispa äggen riktigt pösiga. Blanda övriga ingredienser i en annan bunke. Slå ihop alltihop och låt det stå en lite stund. Klicka ut 8 st kakor på en plåt med bakplåtspapper och toppa med lite sesamfrön. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Om brödet inte är riktigt färdigt men det har bra färg kan du stänga av ugnen och låta det stå på eftervärme.

Linssoppa: Gröna linser, Chilliflingor, Svarta bönor, Passerade tomater, rödlök, vitlök och en ekologisk grönsaksbuljong. Det är allt du behöver! 

Börja med att koka linserna i vatten med en buljongtärning. Tillsätt efter några minuter rödlök, vitlök och tomatsås. Låt det koka tills linserna nästan är klara. Krydda med Chilliflingor och lite cayennepeppar. Tillsätt i slutet de svarta bönorna. Om man vill kan man tillsätta lite grädde också!

 // Hanna 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: