TS

Vegetariska bönbullar

Kategori: Mat/Recept

 
Ja, dessa blev mycket goda! Blev nöjd att de höll ihop så pass bra. Ofta har ju vegetariska bull-liknande saker en tendens att smula sönder. Men nu gick det som sagt.
Här kommer receptet!
 
2-3 dl mungbönor
2 dl borlottibönor
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk chiliflingor
3 ägg, (lämna lite av äggen åt sidan!)
1/2 - 1 dl mandelmjöl
3 msk kruskakli
2 msk smör
salt & peppar
grädde 
 
Börja med att blötlägga bönorna i en skål vatten under en natt. Sätt ugn på 200 °C. Koka bönorna därefter med vatten och en ekologisk grönsaksbuljong tills de blir mjuka. Lägg i smöret och mosa ihop allt med en mosstöt, eller använd en gaffel. Det går lite långsammare men det funkar! Blanda i kryddor pressa ner vitlöksklyftan och hacka ner löken. Äggen kan du lägga i en separat skål, blanda ihop, och hälla (nästan allt) i bönröran. Mixa mandel till ett mjöl tillsammans med kruskakli. Häll i blandningen i bönröran tills den blir lite fastare. Om den blir alldeles för torr kan du hälla i en skvätt grädde! Rulla upp bollar och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg runtom. In i ugnen i cirka 15 minuter.

Lycka till! // Hanna
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: